Van het bestuur

Wat zijn we blij dat we kunnen samenkomen, wat zijn we blij dat we allemaal gezond zijn gebleven. Na deze bizarre tijd was het zaterdag 4 september weer de eerste keer dat we bij elkaar waren voor onze contactmiddag. Fijn om elkaar weer te zien. De kinderen gingen op pad om een fruitspeurtocht te doen op het terrein van Woutershof en de ouders staken de koppen bij elkaar. Er was veel te bespreken.

Iedereen werd op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen tussen gemeente en Wonen Wateringen en de acties die stil zijn komen te vallen door de coronaperiode worden weer opgepakt. En er wordt kennis gemaakt met een nieuwe toekomstige bewoonster, Anna.

Helaas hebben we na het krijgen van een negatief woonadvies van Ipse de bruggen afscheid moeten nemen van Paul en zijn familie. Stichting Voor Elkaar Met Elkaar (VEME) kan Paul niet bieden wat hij nodig heeft. Wij wensen Paul en zijn familie het allerbeste en weten dat ook voor Paul een mooi thuis gevonden zal worden.

Wij gaan er weer voor en hopen spoedig de intentieovereenkomst met Wonen Wateringen te kunnen tekenen wat zorgt dat we weer een stap dichter bij onze droom komen.

Veel leesplezier!

Hoe staat het nu met de Aloysiusschool?

Deze vraag krijg ik regelmatig. En de lezers van deze nieuwsbrief vragen zich dat waarschijnlijk ook af.

Woningcorporatie Wonen Wateringen en de gemeente hebben in eerste instantie onderzocht of een herbestemming van de Aloysisusschool mogelijk is. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat het erg duur wordt om dit gebouw weer aan alle moderne eisen te laten voldoen. Ook ontstaan er dan veel onrendabele vierkante meters, die moeilijk in de huur te verrekenen zijn. Uiteindelijk is de gemeenteraad akkoord gegaan met de sloop van het gebouw.

Stichting VEME heeft geen voorkeur voor sloop of verbouwen van de school. Ons doel is een mooi en functioneel gebouw waar onze kinderen jaren kunnen wonen en een thuis hebben. Een historisch gebouw is leuk, maar een nieuw gebouw is makkelijker om naar onze wensen in te richten.

Dit hele voortraject heeft helaas veel tijd gekost. Het bestuur van VEME werd er wel eens moedeloos van. De afgelopen maand hebben we echter gesprekken gehad met de gemeente en met Wonen Wateringen waarin we hebben gemerkt dat er toch weer wat stappen in de goede richting zijn gezet.

Er is een plan in grove lijnen gemaakt met daarin de uitgangspunten voor de herontwikkeling van de Aloysius school en de nieuwbouw voor onze stichting. De gemeente en de woningcorporatie hebben dit plan met elkaar doorgesproken en willen daarmee door. De gemeente heeft mankracht en geld vrij gemaakt om dit plan uit te werken en voor goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

We hopen dat woningcorporatie Wonen Wateringen en de gemeente er dit jaar nog met elkaar uit komen. Daarna zullen volgende stappen volgen om het project te realiseren.

Er is nog een lange weg te gaan voordat ons project af is. Ik hoop jullie in de volgende nieuwsbrief daarover veel meer te melden.

Martin Zwinkels (Commissie Wonen)

En toen was het zover....de eerste contactmiddag na lange tijd. Met veel plezier hebben de kinderen een fruit speurtocht gedaan in en rond de Woutershof. Voor de ouders was er genoeg te bespreken. Genoten hebben we van de zonnestralen, de gezelligheid en het samenzijn na zo'n lange periode.

Hobby van de kinderen

Hallo, ik ben Matthew en ik ben gek op paarden. Ik zit al heel lang op paardrijden en heb ook aan wedstrijden meegedaan en soms ook gewonnen. Naast dat het heel erg leuk is, is het voor mij ook goed om te blijven oefenen met balans. Een soort van fysiotherapie dus. Bij mama mag ik soms op haar paard rijden en heb zelfs een eigen zadel. Als ik bij papa ben rij ik altijd op de Prinses Maxima manege in Den Dolder en maak ik met Karel mooie boswandelingen. Onderweg kwebbel ik dan altijd lekker met alle begeleiders. Die lopen ernaast omdat ik zonder zadel op Karel zit. Gewoon op een dekje maar wel met de teugels in mijn hand zodat ik kan sturen. Elke keer is weer een feestje ook omdat ik op de heen- en terugweg lekker naar het luisterverhaal van “de Grijze Jager” mag luisteren.