NIEUWS

Tweede contactmiddag

Weer was het een zonovergoten dag en konden we de hele middag buiten in de tuin vertoeven. De kinderen hebben een paasknutsel gemaakt en de ouders zijn aan de slag gegaan om acties, fondsen, sponsoren te bedenken en te inventariseren. Hier gaan we in de nabije toekomst mee aan de slag om zoveel mogelijk geld te genereren zodat de gezamelijke ruimtes, tuin, washok, enz. ingericht kan worden. Een rondje op de draaimolen mocht niet ontbreken.

Rondje politieke partijen

Na de eerste contactmiddag hebben wij de politieke partijen aangeschreven om hen te vertellen wie we zijn en met welk doel de stichting is opgericht. Allen hebben we uitgenodigd onze website te bezoeken en laten weten dat we graag ons verhaal wilde komen vertellen. Door (bijna) alle partijen zijn we uitgenodigd en zo begon vorige week ons "rondje politiek". De komende week wordt weer een "Voor elkaar met elkaar" week. Maandag hebben we vergadering, dinsdag wordt er gerepeteerd voor het toneelstuk "AU" dat gespeeld gaat worden in september (later meer hierover) woensdag gaan we langs bij de fractievergadering van Groen links, donderdag zullen we aanschuiven bij de VVD en de PvdA en zaterdag zal onze tweede contactmiddag plaats vinden op DC Woutershof in Monster. We hebben er weer zin in. Maar.....eerst weekend!!!!

Eerste contactmiddag


Zaterdag 23 februari was de eerste contactmiddag voor ouders en kinderen van stichting Voor elkaar met elkaar. Ouders en kinderen verzamelde zich om twee uur op dagcentrum Woutershof in Monster. Terwijl de ouders druk in gesprek zijn gegaan en het werk binnen de groep verdeeld werd, deden de kinderen hun uiterste best een taart te versieren voor de gezamenlijke borrel. Deze werd gehouden na het ondertekenen van de inschrijfformulieren in een zonovergoten tuin. Het was een heerlijke middag.

We kijken al uit naar de volgende bijeenkomst op 30 maart.

Screening


De kop is eraf. Vandaag is het eerste gesprek geweest voor de screening. Aan hand van een vragenlijst die eerder door de ouders is ingevuld wordt het gesprek gevoerd en krijgt de zorgaanbieder een beeld van de toekomstige bewoner. Super belangrijk om hier goed naar te kijken want met elkaar moeten de bewoners straks hun nieuwe huis als een warm en veilig "Thuis" gaan ervaren. Ook zullen in de nabije toekomst contactmiddagen georganiseert worden waarin de kinderen gezamenlijk onder begeleiding van een medewerker van Ipse en enkele PGBers een gezellige activiteit zullen ondernemen en de ouders de koppen bij elkaar zullen steken om e.e.a. door te spreken.


Opbrengst collecte HandicapNLIn de week van 24 t/m 29 september hebben wij met een grote groep mensen mogen collecteren voor HandicapnNL. Dit heeft geresulteerd in een mooie opbrengst van € 1814,45 voor stichting Voor elkaar Met elkaar. Binnenkort mag stichting VEME een cheque in ontvangst nemen van HandicapNL. Wij willen alle lopers heel hartelijk bedanken voor hun inzet. TOP