BEWONERS


KELLY

Mijn naam ik Kelly Broch. Ik ben geboren op 23 september 1991.

Ik ben bekend met het OFD6 syndroom. De dokters gaven geen stuivertje voor me, maar ik heb ze een poepie laten ruiken. Inmiddels ben ik 26 jaar en woon ik met mijn moeder, Ruud en mijn zus Ruby in ‘s-Gravenzande. Mijn vader zie ik regelmatig en dan gaan we samen boodschappen doen. Ik ben gek op lekkere hapjes. Vooral kaas, port salut, coburgerham rolletjes met monchou en ook chocolade vind ik heerlijk. Ik ben zeer slechthorend en communiceer door middel van gesproken Nederlands, ondersteunt met gebaren. Ik ben een kind van deze tijd en zit het liefst op mijn tablet YouTube filmpjes te kijken van draaimolens, chocoladefabrieken, River dance en kermissen. Met het gezinnetje gaan we minimaal twee keer per jaar naar de Efteling en dan geniet ik weer van een ritje in de Python met mijn zus.

Mijn zus heeft een vriend, Bart heet hij. Ik ben gek op hem. Eind van dit jaar gaan ze samenwonen in een eigen huis. Ik zal haar missen maar ik zal regelmatig bij haar op bezoek gaan en weet dat er voor mij ook eens een eigen plekje zal komen en dan kan ik ze allemaal bij mij ‘thuis’ uitnodigen : )


NATHALIE

Mijn naam is Nathalie (1998) en ik woon bij mijn ouders en mijn zus. Ook heb ik  nog een grote zus maar die woont op zich zelf.

In mijn eerste levensjaar werd steeds meer duidelijk dat er wat met me aan de hand was: ik heb een cerebellair syndroom. Dat houdt in dat het in mijn hersens niet zo goed gaat. Daardoor ben ik verstandelijk beperkt en heb ik epilepsie.

Ik ben een vrolijke spontane meid al zeg ik het zelf. Verder kan ik goed praten, maar zeg ik soms ook woorden waar ik dan wat anders mee bedoel.

Mijn grote hobby’s zijn  dansen en zingen .

PAUL HANEMAAIJER

Dit is Paul Hanemaaijer, 43 jaar oud en woont nog steeds bij ons, zijn ouders, in De Lier. Paul is sinds zijn geboorte verstandelijk gehandicapt met autistische trekken, wat zich uit in bijna niet kunnen praten en aangeven wat hij wil en voelt. Ook initiatief nemen is erg moeilijk. Paul is een lieve jongen en gaat graag wandelen en in de vakanties fietsen. Verder houdt hij van zwemmen wat hij in het seizoen elke week doet op donderdagavond met stichting Myosotis. Omdat Paul veel aan huis gekluisterd is en van water houdt, hebben wij in de achtertuin van ons huidige huis aan de Hoofdstraat een zwembad aangelegd, waar ook anderen zoals zijn nichtjes en neefjes graag gebruik van maken. Puzzelen is voor Paul ook een prima bezigheid. Omstanders staan verbaasd hoe snel en goed hij ook onbekende puzzels in elkaar legt.

Paul is al vanaf zijn 20e jaar werkzaam op de “Woutershof” in Monster. Hij gaat er met veel plezier naartoe en slaat buiten de vakanties bijna nooit over. We kunnen ook wel zeggen dat hij heel weinig verkouden of ziek is. Sinds een half jaar gaat Paul om het weekend logeren op “Crayenburch” in Nootdorp. Dit gaat ook heel goed.

Ondanks dat Paul en wij het prima met elkaar kunnen vinden thuis en samen veel ondernemen, zijn we het nog niet zat om voor hem te zorgen en het naar zijn zin te maken. Maar onze leeftijd [71] in acht nemende is het wel tijd om een fijne woonplek voor hem te vinden. Wij denken met het wooninitiatief dat die plek is gevonden en hopen dan ook dat het plan wat nu voor ons ligt ten uitvoer gebracht gaat worden.